fbpx

D66 vraagt om ambulancestandplaats in Krimpen

Wie in Krimpen woont, moet vaak lang wachten op een spoedrit van een ambulance. D66 heeft het college gevraagd om te bekijken of het mogelijk is een ambulancestandplaats binnen de gemeente te realiseren.

Naar aanleiding van de publicaties in het AD heeft D66 zich verdiept in de situatie van acute ambulancezorg. Daaruit blijkt dat de responstijd van Ambulance Zorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) al lange tijd een probleem is en dat de norm van 95% van de ritten binnen 15 minuten bij lange na niet wordt gehaald. Voor Krimpen aan den IJssel ligt het cijfer zelfs rond de 85%. Acties van de Nederlandse Zorgautoriteit sinds eind 2017 hebben nog niet geleid tot de gewenste verbeteringen.

Verbetering van aanrijdtijden nodig
Omdat met name in crisissituaties ambulancezorg van levensbelang is vraagt D66 het gemeentebestuur om alles te doen wat in haar vermogen ligt om te zorgen voor adequate ambulancezorg in Krimpen. D66 vindt dat het gemeentebestuur binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (die de ambulancezorg regelt) haar invloed moet uitoefenen om snel verbeteringen te bereiken.

Ambulancestandplaats in Krimpen
Een van de vragen die D66 stelt aan B&W is of het creëren van een ambulancestandplaats binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel een mogelijke oplossing is voor de problematische aanrijdtijden.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten