fbpx

Geen oeververbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk

Er komt geen nieuwe oeververbinding tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk, dat is de startbeslissing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er wordt ook geld vrijgemaakt voor het aanpakken van knelpunten op de Algeracorridor.

Naast deze stadsbrug of -tunnel worden ook maatregelen getroffen om de verkeersknelpunten op de Algeracorridor (Capelle-Krimpen) aan te pakken. Daarvoor wordt een bedrag van 90 miljoen euro uitgetrokken.

Bestuurders van de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam kwamen vanavond laat tot het advies aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

,,We hebben gekozen voor een dubbele aanpak’’, lichtte bestuurder Marc Rosier namens de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag toe. ,,Dus naast de oeververbinding in Rotterdam ook de uitdaging in de Algeracorridor.’’

Een besluit valt na de zomer. Wanneer de nieuwe verbinding er zal liggen, is volgens hem nog niet bekend. Voor de bouw van de oeververbinding in Rotterdam ligt een bedrag klaar van circa 480 miljoen euro, bij elkaar gebracht door het rijk, de regio en de provincie.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten