fbpx

Burgemeester Vroom biedt oprechte excuses aan voor Facebookbericht

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 2 april heeft burgemeester Martijn Vroom zijn oprechte excuses aangeboden voor het plaatsen van zijn Facebookbericht op 23 maart, waarin hij een link legde tussen extreem-rechts en de overwinning van Forum voor Democratie bij de Provinciale verkiezingen. Dit bericht werd vergezeld met foto’s van boeken over nazi’s en fascisme.

VERKLARING BURGEMEESTER
Burgemeester Martijn Vroom legde in de eerste termijn de volgende verklaring af: “Vorige week was Krimpen aan den IJssel in het nieuws. Dat kwam omdat ik zaterdag 23 maart 2019 een bericht op Facebook had gezegd. Over dit bericht barstte een storm van kritiek los. ik had het betreffende bericht niet moeten plaatsen, de door mij gekozen vorm was confronterend en roept nare gevoelens op. Ik heb spijt van zowel de vorm als de inhoud.”

MOTIE
Tijdens deze vergadering heeft de raad een motie aangenomen. De raad spreekt haar teleurstelling en treurnis uit over de handelwijze van de burgemeester en het negatieve effect op het vertrouwen in het openbaar bestuur. Deze motie stuitte op verzet bij de SGP, VVD, ChristenUnie en het CDA.

De raad roept de burgemeester op om al datgene te doen dat in zijn vermogen ligt om het geschonden vertrouwen te herstellen als verbindende schakel en bruggenbouwer voor alle leden van de Krimpense gemeenschap. De burgemeester heeft aangegeven deze motie te gaan uitvoeren.

DORPSGESPREKKEN
Om de banden te herstellen met de inwoners, worden op korte termijn dorps-gesprekken georganiseerd. Niet alleen in het raadhuis, maar ook op andere locaties in Krimpen.

Burgemeester Martijn Vroom wil graag in gesprek met de inwoners om naar hen te luisteren en van gedachten te wisselen.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten