fbpx

SGP Krimpen: betaald fietsparkeren Capelse Brug onwenselijk

SGP Krimpen aan den IJssel heeft het Krimpense College schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat voor het parkeren van de fiets bij metrostation Capelse Brug betaald moet gaan worden.

Raadslid Arrèn van Tienhoven: “dit vind ik echt een slechte zaak. We proberen juist om mensen uit de auto te krijgen en meer gebruik te maken van de fiets en dan gebeurt er zoiets. Ik ben juist zo blij dat steeds meer Krimpenaren lekker de fiets pakken naar de Capelse Brug om daar vandaan met het openbaar vervoer verder te reizen. Als je straks je fiets tegen betaling moet parkeren stimuleert dat niet echt. Terwijl ik juist graag wil dat nog meer mensen de fiets pakken om korte afstanden te overbruggen”.

De Krimpense SGP heeft in haar verkiezingsprogramma gepleit voor veel maatregelen die het fietsgebruik stimuleren en wil graag van het Krimpense college weten of zij over deze betalings-maatregel is geïnformeerd. De bereikbaarheidsproblematiek van Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard is niet gebaat bij dit soort solo-initiatieven. Fietsen moet gezien worden als volwaardig onderdeel van een totaal pakket aan maatregelen om Krimpen bereikbaar te houden. Daar horen juist stimulerende maatregelen bij, zoals goede gratis fietsenstallingen en veilige fietsverbindingen.

Van Tienhoven: “ik wil weten of het college bereid is om vanuit Krimpen aan den IJssel het regionale voortouw te nemen om ‘samenhangend, stimulerend fietsbeleid’ te ontwikkelen dat inwoners helpt in plaats van tegenwerkt. Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat het Krimpense college deze handschoen oppakt”.

Heeft u een tip voor ons? Maak dan gebruik van onze tiplijn door een berichtje te sturen via WhatsApp naar 06-20848450. Klik hier voor meer informatie.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten