fbpx

Krimpense politiek neemt afstand van Nashville-verklaring

Krimpense politieke partijen maken donderdagavond een statement tegen de omstreden Nashville-verklaring.

Uitspraken die daarin vanuit streng-christelijke visie worden gedaan over onder meer huwelijk, homoseksualiteit en man-vrouw verhoudingen worden door de gemeenteraad niet onderschreven, stellen zeven van de negen raadsfracties in een gezamenlijke verklaring. Het gaat om Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD, D66, Krimpens Belang, PvdA en CDA. Alleen de handtekeningen van vertegenwoordigers van SGP en ChristenUnie ontbreken.

Respectvol
‘Wij zetten ons in voor een Krimpen aan den IJssel waar iedereen mag zijn wie die wil zijn’, zo staat in een persverklaring. ‘Wij staan voor een gemeenschap met ruimte voor diversiteit en ruimte voor alle inwoners om hun leven naar eigen inzicht in te richten; wij gaan respectvol om met elkaars vrijheden.’

De partijen vinden dat de Nashville-verklaring bepaalde groepen uitsluit in de samenleving. En het buitensluiten van mensen is voor hen onacceptabel. ‘Het maakt niet uit wie je bent; iedereen heeft recht op liefde.’ De partijen roepen op om met elkaar in gesprek te gaan. ‘Door dialoog zullen we de polarisatie keren. Zo kunnen we met respect voor verschillende meningen naast elkaar en met elkaar leven.’

Heeft u een tip voor ons? Maak dan gebruik van onze tiplijn door een berichtje te sturen via WhatsApp naar 06-20848450. Klik hier voor meer informatie.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten