fbpx Press "Enter" to skip to content

Koningsdag 2015

Vandaag werd er in Krimpen Koningsdag gevierd. De verschillende festiviteiten zijn georganiseerd door stichting Trouw aan Oranje.

De Koningsdag begon zoals gebruikelijk met het visconcours. Omdat het terrein voor het Raadhuis nog helemaal overhoop lag, kon er geen aubade worden gehouden, rond de tijd dat normaal de aubade gehouden werdt, luidden verschillende kerken de klok om zo koningsdag te openen. Aan de andere kant van de Crimpenhof, bij de Tuyter, was weer de jaarlijkse rommelmarkt. Veel mensen hadden hun zolder opgeruimd en verkochten hun spulletjes.

Op de parkeerplaats naast het zwembad waren vele klassieke auto’s te bewonderen, aansluitend vond een rondrit door Krimpen plaats die eindigde in de Stormpolder. Ook reden er de treinen op de stormpolderrail en kon je mee met het schip van scouting.

Aan de Groenendaal, bij het onderdak waren verschillende spelletjes te doen.

Ook de reddingsbrigade was present bij het zwanenmeer, met onder meer een interactieve demonstratie, om de hoek op de zwanenkade kon men modelschepen in actie zijn tijdens de demonstratie modelvaren.

’s Avonds was de lampionoptocht door oud-Krimpen, dit jaar liep Drumfanfare DKV uit Nieuwerkerk aan den IJ voorop tijdens deze optocht.

Als afsluiting was er een vuurwerkshow bij het Zwanenmeer. Deze vuurwerkshow duurde ongeveer 20 minuten, vele mensen kwamen ernaar kijken.

DSC_2259

DSC_2261

DSC_2265

DSC_2273

DSC_2283

DSC_2295

DSC_2305

DSC_2314

DSC_2321

DSC_2324

DSC_2327

DSC_2361

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten