fbpx

Taakstraf voor belager verslaggever bij Mieraskerk

De 43-jarige man die eind maart voor de oud gereformeerde gemeente in Nederland in Krimpen aan den IJssel een verslaggever aanviel, krijgt een taakstraf van zestig uur.

Ook moet hij 500 euro schadevergoeding betalen aan de journalist, meldde het openbaar ministerie (OM) vrijdag.

De Krimpenaar viel de verslaggever van RTV Rijnmond in zijn rug aan toen die kerkgangers vragen stelde over het aantal bezoekers van de kerk in coronatijd. Kort daarop werd de man aangehouden. Hoewel de verslaggever niet gewond raakte, maakte het incident diepe indruk op hem en ontstond er maatschappelijke onrust, aldus het OM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten