fbpx

Kunstwerk Levenslicht krijgt plek op het Raadhuisplein

Het lichtkunstwerk Levenslicht krijgt een vaste plek op het Raadhuisplein. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom aangekondigd in zijn online nieuwjaarsspeech.

Het kunstwerk, bestaande uit lichtgevende stenen, was begin vorig jaar een week lang te bezichtigen op het voorterrein van Streekmuseum Krimpenerwaard. De stenen staan symbool voor de Nederlandse joden, Sinti en Roma die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord door de nazi’s.

Tijdens de onthulling van Levenslicht op 27 januari 2020, precies 75 jaar na de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz, vertelde oud-wethouder en ereburger Ben van Veen een indringend verhaal over de Krimpense slachtoffers. Dat verhaal zal volgens Vroom ook op het plein te horen zijn.

Zie ook: Monument ‘Levenslicht’ te zien bij Streekmuseum Crimpenerhof (video)

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten