fbpx

Kerk De Ark wordt vaccinatielocatie

De gemeente Krimpen aan den IJssel maakt kerkgebouw De Ark aan de Burgemeester Aalberslaan 41 gereed als vaccinatielocatie.

In overleg met de kerkenraad is deze locatie beschikbaar gekomen voor het vaccineren. In februari moet deze locatie klaar zijn voor gebruik. Zodra de vaccins tegen het coronavirus beschikbaar zijn, start de GGD Rotterdam-Rijnmond in Krimpen aan den IJssel met het vaccineren. Omdat ook de huisartsen bepaalde groepen mensen zullen vaccineren, maken zij waarschijnlijk ook gebruik van deze locatie. Daarvoor moeten wel de processen van de GGD en de huisartsen goed gescheiden kunnen worden. Zolang het vaccineren duurt, is De Ark daarvoor beschikbaar. De GGD houdt er rekening mee dat het vaccineren een half jaar in beslag neemt.

De Ark voldoet aan alle eisen die de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stelt aan een vaccinatielocatie. Het gebouw ligt op een centrale plaats in Krimpen. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets, lopend en met de auto. Parkeren kan dichtbij deze locatie. De keuze voor dit gebouw boven een sporthal heeft als voordeel dat de binnensport niet onnodig wordt belemmerd.

Inwoners krijgen oproep om zich te laten vaccineren

Het RIVM nodigt inwoners per brief uit een afspraak te maken om zich door de GGD te laten vaccineren. Daarnaast heeft het RIVM de huisartsen gevraagd om bepaalde groepen mensen te vaccineren. De huisartsen nodigen deze groepen zelf uit voor de vaccinatie. Voor een goede werking van het vaccin moet na de eerste prik binnen een aantal weken een tweede prik volgen. Daarom moeten er twee afspraken worden gemaakt. In de uitnodigingsbrief van het RIVM of huisarts staat daar meer over. Meer informatie over het vaccineren tegen corona staat op www.coronavaccinatie.nl.

One thought on “Kerk De Ark wordt vaccinatielocatie

  1. bij aanmelden voor vaccinatie was bij de GGD geen informatie over De ARK bekend.

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten