fbpx

Schoorsteenbrand aan de Gouden Regen

Zaterdagmiddag zijn Brandweer Capelle en Brandweer Krimpen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Gouden Regen. Het betrof hier een brand in de schoorsteen.

Nadat de brandweer snel ter plaatse was is met hulp van de hoogwerker het schoorsteenkanaal schoongeveegd met de ramoneur. Een ramoneur is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt door ons om een schoorsteenbrand te doven. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer.

Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, slaan de in brand staande roet-en kool resten van de schoorsteenwand.

Na een goed half uur was het incident meester en kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten