fbpx

Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Crimpenersteyn

Woonzorgcentrum Crimpenersteyn, onderdeel van De Zellingen, heeft te maken met een corona-uitbraak waarvan niet duidelijk is wat de bron is. Op het moment zijn 38 van de 217 bewoners en 12 medewerkers positief getest op corona.

Vandaag, maandag 14 december, worden alle bewoners en medewerkers van Crimpenersteyn getest op corona en dat wordt begin volgende week herhaald. De GGD ondersteunt De Zellingen bij deze forse operatie.

Dat er, ondanks een aangescherpte bezoekrichtlijn en diverse maatregelen waaronder het gebruik van mondneusmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, toch sprake is van een corona-uitbraak kan volgens De Zellingen-bestuurder bestuurder Frida van der Sloot diverse redenen hebben. “Zo kunnen bezoekers en medewerkers die geen klachten ervaren het coronavirus wel bij zich dragen én overdragen. Omdat het contactonderzoek vooralsnog geen bruikbare aanwijzingen oplevert over de bron van de besmetting, is voor het testen van alle bewoners en medewerkers gekozen. Het inzicht dat het testen oplevert kan ons helpen de uitbraak onder controle te krijgen.”

De Zellingen vindt het belangrijk dat bewoners bezoek kunnen blijven ontvangen, juist in deze tijd van het jaar. van der Sloot: “Echter, als het aantal besmettingen blijft toenemen dan kan besloten worden dat de locatie voor veertien dagen in quarantaine gaat. Bezoek is tijdens deze quarantaineperiode helaas niet toegestaan, met uitzondering van bezoek aan bewoners die zich in de terminale fase van hun leven bevinden. Daarom verzoeken we bezoekers om zich strikt aan de huidige bezoekrichtlijn van één bezoeker per bewoner per dag te houden en alle maatregelen en aanwijzingen van onze medewerkers strikt op te volgen. Ook verzoeken we naasten dringend om niet langs te komen als men corona gerelateerde klachten heeft en/of in afwachting is van de uitslag van een coronatest.”

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten