fbpx

Celstraffen voor ‘laffe’ overval op 98-jarige Krimpenaar

De rechter heeft straffen van 6 en 6,5 jaar cel opgelegd voor een overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel. Het slachtoffer werd in mei 2019 door zijn huis gesleurd, vastgebonden en beroofd van geld en sieraden.

De rechter spreekt van een laffe overval. Het slachtoffer werd bedreigd met een pistool. Hij heeft later verklaard dat het wapen hem deed denken aan de oorlog.

De rechtszaak had enige vertraging opgelopen, nadat bleek dat beide verdachten afspraken hadden gemaakt over hun bekentenis. De 21-jarige Imad F. zou de schuld op zich nemen en de 27-jarige Abdessamad El K. vrijpleiten. Toen hij dat niet deed, leidde dat tot een ruzie tussen hun families. De broer van Abdessamad heeft de broer van Imad korte tijd ontvoerd.

De Rotterdammers zijn niet alleen voor de Krimpense overval aan de Vijverlaan veroordeeld, maar ook voor andere inbraken. Zo haalde El K. spullen weg bij zijn buren. Beiden hebben een fors strafblad.

Het slachtoffer is eerder dit jaar op 99-jarige leeftijd overleden. De nabestaanden krijgen 6000 euro smartengeld.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten