fbpx

ChristenUnie is voor versturen van condoleancebrief naar nabestaanden

De ChristenUnie IJssel heeft donderdagavond tijdens de commissievergadering aandacht gevraagd om, in navolging van de gemeente Gouda en Krimpenerwaard, nabestaanden per brief te condoleren.

In deze zorgvuldig opgestelde condoleancebrief worden nabestaanden ook geïnformeerd over waar men terecht kan voor hulpvragen. Na een overlijden van een partner ontstaan er regelmatig vragen over de afhandeling van allerlei praktische zaken. “De gemeente kan hierbij een belangrijke informerende en meelevende rol spelen” aldus fractievoorzitter Reinier Cornet.

Reinier Cornet hoorde van het initiatief in de buurgemeenten en was direct enthousiast. “Zorgen voor elkaar staat voorop bij ChristenUnie. Er komt veel op je af na een overlijden van een dierbare. Een helpende hand van de gemeente kan daarom een grote steun zijn voor alle inwoners die dit moeten meemaken.”

Wethouder Van der Wal gaf in een reactie aan dat de gemeente welwillend tegenover dit voorstel staat en de mogelijkheden gaat onderzoeken voor Krimpen aan den IJssel.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten