fbpx

Ruime verdubbeling coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen in Krimpen is in vier weken tijd ruim verdubbeld. Telde de GGD tussen 9 september en 22 september nog 37 besmettingen, de afgelopen twee weken is dat aantal gestegen tot 128.

In de hele veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond – waar Krimpen onder valt – loopt het aantal besmettingen op.

In de periode 26 augustus 2020 t/m 8 september 2020, meldde de GGD 14 geregistreerde besmettingen. Tussen 9 september 2020 en 22 september waren dat er 37. In de afgelopen periode, tussen 23 september 2020 en 06 oktober 2020 meldde de GGD er 128.

QUARANTAINE
Het aantal positieve testen in de teststraten van de GGD neemt nog steeds snel toe. Door de grote aantallen kan het team bron- en contactonderzoek niet alle nauwe contacten van een positief getest persoon bellen. De GGD vraagt daarom aan mensen om zelf hun nauwe contacten (langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter) te informeren over het feit dat zij tien dagen in quarantaine moeten.

Omdat de GGD merkt dat dit niet altijd gebeurt, doet de instantie de oproep om dit wel zo snel mogelijk te doen. ‘Je kan namelijk al tot 48 uur voor je klachten krijgt besmettelijk zijn. Daarom is het van belang dat alle nauwe contacten in quarantaine gaan, zodat zij geen andere mensen kunnen besmetten.’

CORONACIJFERS
Wij houden ook de coronabesmettingen uit Krimpen bij, evenals de besmettingen in Capelle en de Krimpenerwaard. U vind deze gegevens op de pagina ‘Corona Cijfers’

5 thoughts on “Ruime verdubbeling coronabesmettingen

  1. Hoe zou dat nou komen? Zie het al weken aankomen. Zit in een restaurant te eten met 30 personen terwijl er 200 in kunnen. Aan de overkant mochten er 200 naar binnen om te zingen. Iedereen gelijk behandelen. Corona maakt ook geen uitzonderingen. Als we van corona af willen zullen we dit met zijn alle moeten doen blijf gezond en gebruik je verstand

    1. Rob, misschien dat de ruimte daar groter is?
      + dat kerken niet vallen onder de regel max 30 mensen, maar bij registratie, 1,5 meter afstand en handen desinfecteren, meer mensen mogen hebben omdat dit onder godsdienstvrijheid valt.
      En als je dan kijkt hoe de regels worden nageleefd en hoe weinig besmettingen er in de kerken zijn, dan is dit ook logisch.

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten