fbpx

‘Mondkapjes in supermarkten zouden verplicht moeten worden’

Als het aan de eigenaar van de Jumbo op winkelcentrum De Korf ligt, worden mondkapjes in de supermarkt verplicht. “Dat hoop ik echt”, zegt manager Arnold de Jongste.

Maandag werd bekend dat het dragen van mondkapjes in supermarkten alleen wordt geadviseerd. Wel mogen mensen zónder geweigerd worden.

“Als het dragen van een mondkapje verplicht is, kun je makkelijker handhaven”, denkt De Jongste. “Klanten weigeren als het niet verplicht is, is vragen om conflicten. Als het niet landelijk verplicht is, kunnen wij als ondernemer mensen ook niet gaan verplichten.”

Een mondkapje geeft volgens hem een ‘goed en veilig gevoel’. Volgende week gaat de burgemeester van Krimpen in gesprek met alle winkels over een eventuele verplichting. “Laat dat mondkapje het nieuwe normaal worden.”

Volgens De Jongste is het beleid nu simpelweg te verwarrend: “De Tweede Kamer zegt nog steeds ‘We doen het niet’, terwijl ze adviseren ‘Doe het wel’.”

Aanvulling
Wij, als redactie van Persburokrimpen.nl, zijn benieuwd hoe u, als bezoeker van deze website, over de mogelijke mondkapjesplicht in de Krimpense winkels denkt. We hebben hiervoor een kleine enquête gemaakt…

Vul enquête in… 

One thought on “‘Mondkapjes in supermarkten zouden verplicht moeten worden’

  1. Ik vind beslist niet dat mondkapjes verplicht moeten worden…het is erg ongezond en het helpt totaal niet.

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten