fbpx

Krimpen heeft relatief gezien de meeste besmettingen van Nederland

Krimpen aan den IJssel telt relatief de meeste coronabesmettingen van heel Nederland. ‘Enorm zorgelijk’ noemt burgemeester Martijn Vroom de situatie in zijn gemeente.

“We zaten al een paar dagen in de top 5, maar nu zijn we dus echt het slechtste jongetjes van de klas”, verzucht hij. Tussen 30 september en 13 oktober liepen 201 Krimpenaren (680,8 per 100.000 inwoners) een coronabesmetting op. En dat aantal loopt nog altijd op. Er is daarom binnen de gemeente opnieuw een crisisteam opgetuigd. Via voorlichtingsfilmpjes en geprinte media wil men inwoners wijzen op de gevaren van corona.

Dat er nog altijd mensen zijn die Covid-19 vergelijken met een eenvoudig griepje kan Vroom maar moeilijk begrijpen. “Ik krijg elke week een update van de sterftecijfers in Krimpen aan den IJssel op m’n bureau en zie dat corona veel dodelijker is dan iedereen denkt. Het sterftecijfer ligt door corona aanzienlijk hoger dan in de jaren dat de griep hier keihard toesloeg.”

Strenger
Vroom voelt zich genoodzaakt om strenger op te treden, vooral om inwoners te bewegen zich aan de coronaregels te houden. Hij ergert zich mateloos aan alle onwaarheden die vooral via social media worden verspreid. “Er is een hardnekkige groep die precies weet hoe het zit. Die mensen roepen dan dat het vooral misgaat in de kerken. Die bewering is feitelijk niet te onderbouwen. Alle kerken hier in Krimpen houden zich aan de RIVM-regels. Alleen zijn die regels niet zo scherp als mensen zouden willen.”

Het verspreiden van onwaarheden kan volgens Vroom schadelijke gevolgen hebben. Het gevaar ontstaat namelijk dat inwoners verslappen in hun coronadiscipline. “Door die onzin raken dus steeds meer mensen besmet. Uiteindelijk is er maar één iemand die het virus verspreid en dat is iemand die het heeft.”

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten