fbpx

Nieuwe maatregelen ook van kracht in Krimpen aan den IJssel

De gemeentes in de Rijnmondregio verscherpen de toezicht op het naleven van de coronamaatregelen. De horeca krijgt te maken met aangescherpte regels en studenten, religieuze en migrantenorganisaties wordt opgeroepen om met ideeën te komen om de achterban te bewegen de regels beter te respecteren.

Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb laten weten namens de vijftien gemeentes binnen de Veiligheidsregio Rotterdam.

Deze regionale maatregelen komen na de vervroegde persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge, omdat in heel Nederland het aantal coronabesmettingen schrikbarend stijgt. Alleen al in de regio’s Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland Zuid werden vrijdag 18 september bijna 400 nieuwe besmettingen gemeld.

Aboutaleb zegt daarover: “We hebben met de versoepeling in juni collectief een klimaat gecreëerd waardoor mensen denken ‘het hoeft allemaal niet meer’. Dat moeten we echt gaan veranderen.”

Vanaf komende zondag 18:00 uur nieuwe maatregelen

Het kabinet kiest ervoor om vooral in de Randstad de maatregelen aan te scherpen. Met name Rotterdam is daarbij genoemd.

Volgens Aboutaleb gaan vanaf zondag 18:00 uur de volgende nieuwe maatregelen gelden:

  • Gezelschappen worden beperkt tot maximaal 50 personen. In zalen zijn alleen nog meer dan 100 personen toegestaan als daarvoor een vergunning is aangevraagd.
  • Horecagelegenheden mogen na 00:00 uur geen bezoekers meer binnenlaten ‘en om 01:00 moet het licht uit zijn’, aldus Aboutaleb. Horecagelegenheden die zich daar niet aan houden, moeten rekening houden met sluitingen. 
  • De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond gaat weer scherper inzetten op handhaving van de coronamaatregelen, onder meer op markten en op plekken waar veel jongeren samenkomen. 
  • Eigenaren van supermarkten wordt opgeroepen ook weer meer te letten op het naleven van de coronamaatregelen. 
  • De mondkapjesplicht komt voorlopig niet terug “maar ik sluit niet uit dat wij die weer gaan instellen”, zegt burgemeester Aboutaleb.
error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten