fbpx

Mondkapjesadvies voor hele regio Rotterdam-Rijnmond en in alle publieke binnenruimtes

In alle gemeentes die vallen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), gaat vanaf dinsdagavond een dringend advies gelden om mondkapjes te dragen in de publieke binnenruimtes. Daarmee breidt de Veiligheidsregio het advies dat premier Rutte maandagavond naar buiten bracht fors uit.

Maandag maakte Rutte in een speciaal ingelaste persconferentie bekend dat eigenaren van winkels het advies krijgen om het dragen van mondkapjes bij de klant te stimuleren. “Verplichten kan niet, maar een winkelier kan een klant die geen mondkapje draagt wel weigeren”, zei hij.

Vier veiligheidsregio’s, waaronder Rotterdam-Rijnmond, vinden dat niet ver genoeg gaan. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei na het beraad van alle veiligheidsregio’s dat maandagmiddag plaatsvond: “Wij verzoeken instellingen, detailhandel en horeca om de draagplicht op te gaan nemen in het deurbeleid. Daarnaast adviseren wij mensen in contactberoepen om mondkapjes te gaan dragen.”

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen mondkapjes in winkels Rotterdam
Halsema voegde toe dat ze ook sprak namens de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Brabant Zuidoost. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft dit maandagavond bevestigd.

De voorzitters van de veiligheidsregio’s, in onze regio burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, breiden dus het aantal sectoren uit, het aantal gemeentes (15 in onze regio) waar het advies voor het dragen van mondkapjes gaat gelden en voegt de contactberoepen toe.

De maatregelen gelden vanaf dinsdag 18:00 uur en gaan voorlopig voor drie weken gelden. Daarna worden de effecten ervan geëvalueerd.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten