fbpx

Kamervragen over EMK terrein

GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger heeft aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vragen gesteld over het voormalige EMK-terrein.

Ze wil onder meer weten of er een risico bestaat dat er giftige stoffen kunnen weglekken nu is gebleken dat de stalen damwand langs de Sliksloot in een slechte staat verkeert. De conditie van de wand belemmert bovendien een veilige en diepere afgraving tijdens de bodemsanering.

Kosten

Ook wil Kröger duidelijkheid over de schaal van de vervuiling. Uit recentelijk technisch onderzoek zou namelijk naar voren zijn gekomen dat de omvang van de verontreiniging veel groter is dan voorzien. Ze wil tevens duidelijkheid over de kosten die tot op heden zijn gemaakt om het sterk verontreinigd grondwater, dat vanuit het geïsoleerde gebied wordt opgepompt, te reinigen en te lozen. Dit om de druk op de damwand te verminderen.

Aandacht GroenLinks

Eerder vroeg GroenLinks Zuid-Holland al aandacht voor het gifterrein. Dit na het besluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het saneringsproject stil te leggen.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten