fbpx

Vanaf 01 september ernstige verkeershinder rond de Algerabrug

Dinsdag 1 september 2020 starten de werkzaamheden langs het gedeelte van de C.G. Roosweg tussen de Grote Kruising en de Algerabrug. In deze fase realiseert de aannemer een onderheide busbaan en bushalte tussen de C.G. Roosweg en de nieuwe wisselstrook in. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021.

Dit is fase 5 van de werkzaamheden van het project de Grote Kruising.

Om een veilige werkruimte te creëren voor de aannemers is het noodzakelijk dat een rijstrook richting de Algerabrug dicht gaat voor al het verkeer. Omdat het hierdoor niet meer mogelijk is om voor de Algerabrug twee banen te ritsen tot een rijstrook moet op de wegen richting de Grote Kruising ook een rijstrook dicht.

Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg kan maar op 1 rijbaan voorsorteren richting de Algerabrug. Voor het verkeer komend vanaf de Algerabrug naar Krimpen, de Krimpenerwaard en de Stormpolder vinden er geen wijzigingen plaats. En de wisselstrook blijft zowel in de ochtendspits als avondspits open voor het verkeer.

Doelgroepenstrook alleen voor lijnbussen

De busbaan langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen. Normaalgesproken maken ook vrachtwagens en andere vervoersbusjes gebruik van de rijstrook. Dit is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk.

Files en vertraging

De afsluiting van rijstroken heeft gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moet men rekening houden met aanzienlijke verkeershinder.

Het advies is om zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken, zoals de fiets of het openbaar vervoer.

Rijkswaterstaat voert tot en met 17 september ’s nachts werkzaamheden uit aan de Algerabrug. Tijdens enkele nachten wordt slechts één rijbaan op de Algerabrug gebruikt voor het wegverkeer in beide richtingen.

In de advertentie in Het Kontakt van 11 augustus stond dat de wisselstrook tijdens de werkzaamheden in september aan de onderheide busbaan en bushalte was afgesloten. Dit is onjuist. De wisselstrook is afgesloten tot en met 28 augustus.

Als de werkzaamheden aan fase 5 van project de Grote Kruising op 1 september starten, kan het verkeer gewoon over de wisselstrook rijden.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten