Press "Enter" to skip to content

FIOD legt beslag op Manege Krimpen na verdenking omkoping

De fiscale opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag 28 juli invallen gedaan op zes plekken in onze regio in een onderzoek naar omkoping, oplichting en valsheid in geschrifte. De invallen waren in Westvoorne, Klaaswaal, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk en Vlaardingen. Er is onder meer beslag gelegd op een manege in Krimpen aan den IJssel.

De manege speelt een centrale rol. Twee verdachten zouden verbouwingen hebben laten uitvoeren aan de manege. Daarbij is er waarschijnlijk gerommeld met de facturen en de opdracht.

“Vermoedelijk werd zowel de opdrachtgever als de werkomschrijving aangepast op de facturen, waardoor deze privé-opdrachten als zakelijk werden verantwoord”, schrijft de FIOD. Door de kosten als zakelijk op te voeren, waren de kosten aftrekbaar voor de belasting.

“Daarnaast is het vermoeden dat facturen werden opgehoogd via een tussengeschoven onderneming, waarna het verschil tussen de verdachten werd gedeeld.”

De tussenpersoon is betaald door het bedrijf waar de twee verdachten werken. Daarom zou er sprake zijn van omkoping, zegt het FIOD.

Bij de invallen in drie woningen (Westvoorne, Klaaswaal, Krimpen aan den IJssel) en bij drie bedrijven (Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Vlaardingen) is de administratie en een geldbedrag van 60 duizend euro in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten