fbpx

Burgemeester Krimpen roept Krimpenaren op Woningsdag te vieren

Burgemeester Martijn Vroom roept alle Krimpenaren op om Koningsdag 2020 te vieren als Woningsdag. Er is landelijk programma, waaraan iedereen thuis aan mee kan doen. Daarnaast verzorgt Synerkri leuke Krimpense activiteiten.

Burgemeester Vroom: “Hoewel het dit jaar echt allemaal anders gaat dan anders, proberen we er samen het beste van te maken. De landelijke Oranjebond heeft een heel leuk programma samengesteld. Ik hoop dat we daar als Krimpenaren allemaal zoveel mogelijk aan mee doen. Saamhorigheid is een gevoel dat echt bij Koningsdag hoort!”

  • 09:45 uur: het luiden van de klokken
  • 10:00 uur: iedereen zingt het Wilhelmus
  • 10.10 uur: de NOS blikt terug op voorgaande Koningsdagen.
  • 12.00 uur: op internet is een digitale kleedjesmarkt, de precieze invulling is nog niet bekend. Kinderen mogen ook een digitale brief naar de koning sturen, die ’s middags aan de koning wordt aangeboden. Meer informatie deelt de gemeente Krimpen later op Facebook.
  • 15.00 uur: muzikanten en artiesten treden bij ouderen in de straat op, veilig op anderhalve meter afstand.
  • 16.00 uur: tijd voor een thuistoost. De Oranjebond vraagt aan heel Nederland om op dit tijdstip het glas te heffen voor de Koning.
  • 19.00 uur: op de NOS is er een speciale uitzending om in beeld te brengen hoe Nederland deze feestdag viert in coronatijden.

In Krimpen aan den IJssel kunnen Krimpenaren om 15.00 uur met het hele gezin aan de familie pubquiz meedoen. Kinderen die lid zijn van Synerkri kunnen de dagen voorafgaand aan Woningsdag online een les kroon knutselen volgen. De komende dagen worden nog meer activiteiten bekend gemaakt. Deze vindt u op www.synerkri.nl.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten