fbpx

Nieuwe formatiegesprekken Krimpense gemeenteraad

Zes partijen (SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, Christenunie en Partij van de Arbeid) hebben een nieuw begin gemaakt met gesprekken over de vorming van een coalitie en gaan op zoek naar een basis voor die coalitie. Tjerk Bruinsma wordt opnieuw formateur.


“Er liggen allerlei vraagstukken en opgaven die een daadkrachtige en besluitvaardige aanpak vragen”, Niet alleen rond het coronavirus, maar ook als het gaat om de andere politiek-bestuurlijke en maatschappelijke zaken die binnen onze gemeente spelen schrijven de zes partijen in een verklaring. “Het is dan ook belangrijk dat Krimpen aan den IJssel wordt bestuurd door een college dat slagvaardig en toekomstgericht besluiten kan nemen en dat kan rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak binnen het gemeentebestuur.”

Sinds 19 december zit Krimpen aan den IJssel zonder een bestuur, nadat de lokale partijen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen het vertrouwen opzegden in D66 en de VVD. Directe aanleiding hiervoor was een discussie over de verkoop van jongerencentrum Big Bear.

Met Stem van Krimpen is nog een poging gedaan om een nieuwe coalitie te vormen. Die poging is mislukt, omdat er nog steeds een gebrek aan vertrouwen was tussen de VVD en Stem van Krimpen.

De twee grootste partijen worden nu buiten de nieuwe coalitie gehouden. Zij zijn goed voor acht van de 21 zetels. Als het de zes partijen lukt om een coalitie te vormen, dan kan het gemeentebestuur rekenen op steun van 12 van de 21 raadsleden.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten