fbpx

Alle scholen dicht in strijd tegen corona

Alle scholen en kinderopvangcentra in Nederland blijven vanaf morgen dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs.

Het hele onderwijs komt stil te liggen. Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo opleidingen gaan allemaal dicht, hebben de betrokken ministers vanmiddag na telefonisch overleg afgesproken.

De scholen en kinderopvangcentra blijven tot en met 6 april dicht. Wel wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen van mensen in vitale beroepen, het gaat dan bijvoorbeeld om zorgpersoneel en politiemensen. Dat heeft minister slob bekend gemaakt op een persconferentie.

Onderwijspersoneel en pedagogische medewerkers die in de kinderopvang werken en niet ziek zijn, kunnen de komende drie weken gewoon naar hun werk. “We hebben ze hard nodig om de kinderen van ouders in vitale beroepen verder te begeleiden, maar ook om het onderwijs e begeleiden voor kinderen die thuis komen te zitten.” zei minister slob tijdens dezelfde persconferentie.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten