fbpx

SGP is voor mogelijk vuurwerkverbod

De SGP heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college om uiteindelijk een vuurwerkverbod in Krimpen aan den IJssel te bewerkstelligen.

Omdat omliggende gemeenten als Rotterdam en de Krimpenerwaard ook aan een vuurwerkverbod werken, wil de SGP vaart maken.

Raadslid Ronald Hogendoorn had kort na de jaarwisseling al technische vragen ingediend bij de burgemeester om een compleet beeld te krijgen van de vuurwerkoverlast in Krimpen rond de jaarwisseling. “De foto’s van vernielingen in Krimpen, het landelijke nieuws over slachtoffers, de milieuvervuiling en de kosten die ten laste komen van de al knellende gemeentebegroting, geven stuk voor stuk reden om na te denken over een vuurwerkverbod.”

Hogendoorn: “Als SGP zijn we al jarenlang voorstander van een vuurwerkvrije gemeente, in het kader van rentmeesterschap. Omdat bekend werd dat niet alleen gemeente Krimpenerwaard, maar ook Rotterdam en mogelijk ook Capelle gaat werken aan een vuurwerkverbod, willen we snel aanhaken. Ik moet er namelijk niet aan denken dat we straks een toestroom van mensen uit omliggende gemeenten naar Krimpen krijgen, die hier hun vuurwerk komen afsteken. Dan zullen onze Krimpense longpatiënten en ouderen, maar ook onze huisdieren het nog zwaarder krijgen.

We vragen daarom het college naar zijn bereidheid om te werken aan een vuurwerkvrij Krimpen.”

 

Aanvulling
Wij, als redactie van Persburokrimpen.nl, zijn benieuwd hoe u over een mogelijk vuurwerkverbod voor Krimpen denkt!

We hebben hiervoor een kleine poll gemaakt: vul in

 

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten