fbpx

‘Levenslicht’ te zien bij Streekmuseum Crimpenerhof (video)

Vanaf maandagavond 27 januari 2020 tot en met zondag 2 februari 2020 is lichtkunstwerk ‘Levenslicht’ te zien bij het Streekmusem Crimpenerhof.

Het Levenslicht maakt onderdeel uit van het indrukwekkende Holocaustmonument van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.

Tijdens de oorlog werden in 210 Nederlandse gemeenten mensen weggevoerd en vermoord. Deze gemeenten hebben delen van dit monument gekregen in de vorm van lichtgevende stenen.

Ook vanuit Krimpen aan den IJssel werden mensen verraden en weggevoerd: het ging om de heer Cornelis Albertus Pieter Engelse, Mevrouw Selma Johanna van Reeuwijk, de heer Adolf Harry Moses en de heer Herrim Matzcinsky.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=HY-C7lAZNrc[/embedyt]

Bekijk hier het achtergrond artikel over de weggevoerde Joden uit Krimpen aan den IJssel.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten