fbpx

D66 verbijsterd over opblazen Kleurrijk Krimpen coalitie met VVD en D66 door lokale partijen

Woensdagavond 18 december werd de D66 fractie tijdens een coalitiebijeenkomst geconfronteerd met een gezamenlijke verklaring van Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen waarin het vertrouwen in de coalitie “Kleurrijk Krimpen” met VVD en D66 werd opgezegd.

De situatie rond de verkoop van de Big Bear werd aangegrepen als voorbeeld van een structureel gebrek aan samenwerking en vertrouwen binnen de coalitie. D66 herkent zich totaal niet in deze opvatting en zeker niet in de uitlating dat grenzen zijn overschreden.

De motie waarin het college wordt verzocht de voorgenomen verkoop van de Big Bear niet uit te voeren en de discussie die naar aanleiding daarvan is
ontstaan, blijkt het grote struikelblok. Onder meer wordt D66 wethouder Neeleman verweten dat hij de raad niet juist en volledig heeft geïnformeerd.

Daarnaast worden de verklaringen van VVD en D66 naar aanleiding van het raadsbesluit gezien als beschadigend voor de samenwerking.

Proces verkoop Big Bear correct verlopen

Fractievoorzitter Larry Köster stelt: “Wethouder Neeleman heeft in het proces rond de verkoop van de Big Bear volledig correct en integer gehandeld. Pas toen duidelijk werd wie de beoogde koper is, werd door de lokale partijen actie ondernomen om een collegebesluit te voorkomen. Er waren geen inhoudelijke argumenten anders dan de relatie tussen het college en de raad tijdens de gevolgde procedure.”

D66 wacht nog steeds op verduidelijking van de lokale partijen waarom de verkoop van de Big Bear door hen niet wordt gesteund.

D66 ziet verschillen als positief en verrijkend

In een aantal dossiers heeft D66 in de achterliggende periode voortdurend de verbinding gezocht tussen verschillende opvattingen en achtergronden. Een aantal belangrijke onderdelen van het coalitieakkoord zijn uitgevoerd.
“We waren goed op weg om mooie dingen te doen voor Krimpen. Natuurlijk heb je binnen een coalitie van partijen verschillende inzichten. Maar zonder wrijving is er geen glans” aldus fractievoorzitter Larry Köster.

D66 blijft zich inzetten voor een Kleurrijk Krimpen

Het motto “Kleurrijk Krimpen” voor het huidige college is aangedragen door D66 en zal door het beëindigen van de samenwerking niet meer door een college worden gedragen. Met de huidige coalitie zijn stappen gezet voor het bevorderen van een kleurrijke gemeenschap, met keuzevrijheid voor iedereen.

D66 blijft zich inzetten om van Krimpen aan den IJssel een financieel gezonde, mooie gemeente te maken waarin alle inwoners zich thuis voelen en kansen krijgen om het beste van hun leven te maken.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten