fbpx

Agenda: Nationale Tuinvogeltelling 2020

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 vindt voor het 17de jaar op rij de Nationale Tuinvogeltelling plaats.

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken.

Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 vindt voor het 16de jaar op rij de Nationale Tuinvogeltelling plaats.

Hoe werkt het
De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon (hieronder vindt u meer informatie over een ‘balkontelling’). Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
    Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt en al op vrijdag 26 januari hun telling doorgeven.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Uw telling geeft u op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2018 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via tuinvogeltelling.nl. Op dat moment staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf!


Hoe moet ik tellen?
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=bPUrJqE_iKQ[/embedyt]* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.

 

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten