fbpx

Man (27) aangehouden in verband met gewelddadige overval op 98-jarige Krimpenaar

Er is een 27-jarige verdachte opgepakt in verband met de gewelddadige overval op een 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak, want ‘de zaak is nog niet opgelost’.

De daders belden meerdere keren aan. De man reageerde eerst niet, júist omdat hij niet zomaar voor onbekenden de deur opendoet. Maar gezien er werkzaamheden waren aan de Vijverflat waarin de man woont, dacht hij dat het wel eens bouwvakkers konden zijn die voor zijn deur stonden. Hij besloot toch open te doen.

De mannen trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze namelijk ook nog zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van de daders een pistool op zijn hoofd.

Daders woningoverval Vijverlaan Krimpen aan den IJssel

Vastgebonden en doodsbang
De mannen bleven ruim een half uur in de woning. Ze hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel.

Geen geld, wel ringen
De hele woning werd overhoopgehaald voor geld, maar dat had de man niet in huis. Uiteindelijk dwongen ze hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie ‘1920’.\

Ook een bijzondere zegelring werd hem afgenomen. De ring heeft een gravure van het wapen van de Duitse plaats Tecklenburg. De ring is speciaal voor het slachtoffer gemaakt en uniek in zijn soort.

Handdoek achtergelaten
Ze gingen daarnaast ook slordig te werk, want de mannen lieten een vrij grote, oranje handdoek achter in de woning. Hopelijk kan iemand deze linken aan de verdachten.

Verdachte aangehouden
De politie heeft maandag 16 september 2019 een 27-jarige verdachte kunnen aanhouden, maar daarmee is de zaak nog niet opgelost. Gelukkig zijn er beelden van de overvallers. Als u weet wie zij zijn, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999

Zie ook: Welke lafaards overvielen 98-jarige man in Krimpen?

One thought on “Man (27) aangehouden in verband met gewelddadige overval op 98-jarige Krimpenaar

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten