fbpx

Uitslaande brand op woonboot Stormpolderdijk

Een vrouw heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Krimpen aan den IJssel benauwde momenten beleefd op het dak van een brandende woonboot. Ze kon daar niet vanaf komen vanwege het om zich heen grijpende vuur. Agenten hielpen haar met een ladder uit hun dienstauto van het dak af te komen.

Nadat de agenten met spoed ter plaatse kwamen zagen zij dat de vlammen reeds in record tempo waren overgeslagen naar de naastgelegen woonboot. Daar sloegen de vlammen uit dak en ramen naar buiten.

Op datzelfde dak stond op dat moment nog een persoon die door de naderende vlammen niet meer van het dak af kon. Deze persoon is door de agenten met behulp van de ladder uit hun dienstauto van het dak gehaald en in veiligheid gebracht.

De ter plaatse gekomen brandweer is vervolgens na het aanleggen van de wateraanvoer gestart met blussen. Daarbij werden zij dankbaar ondersteund door een naastgelegen schipper die met behulp van een bijboot vanaf de waterzijde heeft geholpen met blussen.

Ondanks dat de woonboot veel schade heeft opgelopen, kon een deel door de brandweer gered worden.

Omstreeks 03:00 uur waren alle hulpdiensten klaar met hun inzet. Gelukkig is er bij de brand niemand gewond geraakt.

Foto: Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland
error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten