fbpx

Verdachte dodelijk ongeval Lekkerkerk onder invloed van wiet en cocaïne

De 29 jarige man uit Krimpen aan den IJssel die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de N210 bij Lekkerkerk was onder invloed van wiet en cocaïne. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegen omroep West.

Bij het ongeval op 23 december 2018 kwamen een man (29) en een vrouw (29) om het leven. Drie broers van het mannelijke slachtoffer raakten gewond.

Justitie denkt dat er een verkeersruzie vooraf ging aan het ongeval. De verdachte zou de auto van de slachtoffers achtervolgd hebben en klemgereden op de provinciale weg bij Lekkerkerk. De slachtoffers stopten, waarna een derde auto achterop klapte. Twee inzittenden overleefden de klap niet.

De verdachte werd vlak na het ongeluk aangehouden. Hij heeft toegegeven dat hij de dag voor het ongeval drugs gebruikte.

De verdachte wordt roekeloos of zeer onvoorzichtig rijgedrag ten laste gelegd. De man uit Krimpen aan den IJssel moet woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dit voor een zogenaamde pro-formazitting. Tijdens zo’n zitting wordt de voortgang van het onderzoek besproken. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is op dit moment nog niet bekend.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten