fbpx

Groen licht voor het gebiedsbod Krimpenerwaard

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel en de gemeenteraad van Krimpenerwaard staan achter het uitbrengen van een gebiedsbod. Donderdagavond sprak de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel hiervoor haar steun uit. Eerder deze week ging de gemeenteraad van Krimpenerwaard akkoord.

Het gebiedsbod beschrijft de ontwikkelmogelijkheden van de regio Krimpenerwaard in combinatie met een vaste oeververbinding. Het gebiedsbod voor de Krimpenerwaard geeft aan wat de kansen zijn voor de regio op het gebied van economie, wonen en leefbaarheid als de keuze valt op de Oost-Oost-variant. De tekst van het gebiedsbod is te vinden op de websites van beide gemeenten.

Wethouder Ria Boere van Krimpenerwaard is blij met het besluit van de raad en met de complimenten voor het resultaat wat er nu ligt. “Natuurlijk zijn er nog vragen uit de raad. Die komen aan de orde wanneer er een besluit is genomen over de locatie van de vaste oeververbinding. Daarna volgen nog een aantal onderzoeken. Het is goed dat de raad hier kritisch in staat. Met dit gebiedsbod maken we duidelijk wat de kansen zijn in de regio als de keuze valt op de Oost-Oost-oeververbinding. Belangrijk voor een vitale Krimpenerwaard tot 2050 en verder.”

Wethouder John Janson van Krimpen aan den IJssel spreekt van een belangrijke stap. “Ik kijk uit naar de voortzetting van de vruchtbare samenwerking met de Krimpenerwaard en de provincie. Ik ben blij met de brede steun van de Krimpense raad. Het is ons daarmee gelukt om een gezamenlijk gebiedsbod te ontwikkelen. Zo kunnen we de potentie van de Krimpenerwaard ook bij het rijk op de kaart zetten.”

Het gebiedsbod wordt door de gedeputeerde Infrastructuur van Zuid-Holland ingebracht in de gezamenlijke besluitvorming voor grote infrastructurele en ruimtelijke projecten van het rijk, provincie en regio. De verwachting is dat er hier in juli over de locatie van de vaste oeververbinding wordt besloten.

Voor een nieuwe, vaste oeververbinding zijn twee plannen in ontwikkeling: een verbinding over de Lek tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk, de variant Oost-Oost – ter ontlasting van de Brienenoordbrug en de Algerabrug – en een verbinding over de Nieuwe Maas tussen de Rotterdamse wijken Feijenoord en Kralingen, de variant Oost.

One thought on “Groen licht voor het gebiedsbod Krimpenerwaard

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten