fbpx

Tuinvogelconsulent geeft vogelvriendelijk tuinadvies

Heeft u een huis gekocht en wilt u uw tuin vogelvriendelijk inrichten of wilt u uw eigen tuin aantrekkelijk(er) maken voor vogels, maar weet u niet wat u wel en niet moet doen? Dan kan Vogelbescherming Nederland u helpen.

Deskundig advies
Vrijwillige tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming komen speciaal bij u langs voor het geven van advies bij het inrichten van uw tuin. Deze tuinvogelconsulenten kunnen u vertellen welke vogels er in uw tuin kunnen voorkomen en op welke manier u úw tuin vogelvriendelijk(er) kunt maken.

Vogels hebben uw hulp nodig
Kijk eens goed om u heen. Valt het niet op dat er steeds minder groen in ons stedelijk gebied aanwezig is waar vogels, insecten en andere dieren zich thuis voelen? Door ons drukke bestaan worden tuinen strak aangelegd, met houten schuttingen, veel verharding en weinig begroeiing. Onder het motto: zo weinig mogelijk onderhoud. Met als gevolg: steeds minder vogels in onze directe omgeving en dat is heel jammer. Maar met het aanleggen van een vogelvriendelijke tuin biedt u vogels weer een geschikt leefgebied aan!

Met de campagne ‘Elke tuin een vogeltuin’ die vogelbescherming is gestart willen wij meer mensen laten genieten van vogels om ons heen, maar ook bewust laten worden dat vogels in de stedelijke omgeving onze aandacht nodig hebben.

Wat is een vogelvriendelijke tuin?
Een vogelvriendelijke tuin is een tuin waar de 4 V’s voor vogels aanwezig zijn: Voedsel (zaden/bessen/noten), Veiligheid (schuilplaatsen), Voortplanting (nestplaatsen) en Variatie. Bij het laatste moet u denken aan variatie in beplanting (bomen, hoge en lage struiken, inheemse planten, maar ook variatie in de opbouw van uw tuin als een vijver, niveauverschillen d.m.v. stapelmuurtjes of een pergola, composthoop of een mogelijke takkenril. En dat kunt u ze allemaal geven, zelfs in de kleinste tuin zijn mogelijkheden.

Vogels vinden in een kale, strakke tuin echt niet wat ze nodig hebben om te overleven. Maar daar waar nog insecten te vinden zijn onder de afgevallen bladeren of plantenresten of juist rijk bloeiende insectenlokkende planten maakt het interessant voor ze. Daarbij moeten veilige plekken in dichte struiken met doornen of waar een nest in gebouwd kan worden niet ontbreken. Mussen vinden het heerlijk om een stofbad in droog zand onder struiken te nemen. U kunt water aanbieden mbv een drinkschaal of indien u ruimte heeft is een natuurlijke vijver heel erg aantrekkelijk. En hoe meer vogels uw tuin opzoeken, des te meer valt er voor u te genieten.

de merel, een van de verschillende tuinvogels

Contact
Wilt u uw tuin nog vogelvriendelijker maken en wilt u daarbij deskundig advies van een Tuinvogelconsulent bij u in de buurt?
Neem contact op met Tuinvogelconsulent Arie via deze link. Deze Tuinvogelconsulent heeft als werkgebied Krimpen aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek

Binnen twee weken neemt de tuinvogelconsulent contact met u op. De kosten voor dit advies zijn € 40,-. Leden van Vogelbescherming betalen € 25,-.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten