fbpx

Provinciale staten verkiezingen en waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart

Gaat u stemmen bij de provinciale staten verkiezingen en waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart? Dit is het moment waarop u invloed kunt uitoefenen op de politiek.

WAAROM STEMMEN?
Bij de provinciale staten verkiezingen stemmen we op de leden van de provinciale staten van Zuid-Holland. Dat doen we eenmaal in de vier jaar. De provinciale staten zijn de schakel tussen het rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. In Krimpen aan den IJssel is het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard actief. Door te stemmen bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving.

LAAT UW STEM HOREN
U kunt op 20 maart van 7.30 tot 21.00 uur uw stem uitbrengen in een van de stembureaus in Krimpen aan den IJssel. En u kunt zelf kiezen in welk stembureau u gaat stemmen.

NEEM STEMPAS EN IDENTITEITSBEWIJS MEE
Iedereen die mag stemmen ontvangt begin maart zijn stempas. Neem naast de stempas ook een identiteitsbewijs mee, zoals uw paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of rijbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar verlopen zijn. Bent u de stempas kwijt, dan kunt u uiterlijk 19 maart 2018 tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het publiekscentrum in het raadhuis.

VOLMACHT: DE VOORWAARDEN
Als u op de dag van de stemming niet zelf kunt gaan stemmen, dan kunt u iemand anders onderhandse volmacht verlenen. Geef de gemachtigde naast de volmacht ook een kopie van uw identiteitsbewijs mee. De gemachtigde kan de volmachtstem(men) uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen. Een gemachtigde mag niet meer dan twee volmachten aannemen. Het geven van volmacht kan tot en met de dag van de verkiezingen.

NA DE VERKIEIZINGEN
De stemmen worden meteen na het sluiten van de stembureaus geteld om 21.00 uur. Diezelfde avond nog is er een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag volgt een paar dagen later.

STEMBUREAU’S
Hieronder vindt u een overzicht van de 18 stembureaus:

Raadhuis Krimpen aan den IJssel Raadhuisplein 2  * 
Basisschool Het Kompas Tuinstraat 25  *
Pannenkoe Krimpen aan den IJssel Cascade 1  *
Dorpsplein Het Facet Patrijzenstraat 63  *
Immanuelkerk Estafette 1  * 
Sociëteit Gouden Regen Gouden Regen 39  *
Wijkcentrum De Sperwer De Landerijen 3  *
Basisschool Het Mozaïek Una-Corda 34  *
BS De Groeiplaneet/loc. Wielerbaan Wielerbaan 17  *
Zorgcentrum Crimpenersteyn Zandrak 66  *
Arriva Stormpolder Industrieweg 13
Sportzaal De Populier Populierenlaan 1  *
Comenius College Boezemdreef 1  *
Basisschool De Wegwijzer Zonnebloem 42  *
Gezondheidscentrum Krimpen Groenendaal 1  *  
Ontmoetingscentrum De Tuyter Nachtegaalstraat 8  *
Wijkcentrum Vijverhoek Lage Vijver 2  * 
Wijkcentrum Het Palet Rembrandtlaan 37  *  

De stembureaus gemarkeerd met * zijn toegankelijk voor kiezers met lichamelijke beperkingen.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten