fbpx

Inbrekersduo opgepakt na tip van oplettende buurtbewoner

Een oplettende buurtbewoner van de Esdoornlaan in Krimpen aan den IJssel zag woensdagmiddag een voor hem onbekende man en vrouw in versnelde pas uit de achtertuin van een woning komen. Het tweetal stapte vervolgens in een auto en ging er met hoge snelheid vandoor. De melder vertrouwde het niet en trok direct aan de bel.

Terwijl toegesnelde agenten poolshoogte namen op het adres, keken andere eenheden in de regio uit naar de auto. De agenten ter plaatse constateerden dan dat er daadwerkelijk was ingebroken en trokken vervolgens alles uit de kast om het vermoedelijke inbrekersduo te vangen. Samen met de meldkamer plaatsten zij een ‘vangnet’ over de regio.

Door het plaatsen van het kenteken van de vluchtauto in het systeem voor kentekenherkenning, en alle eenheden in de regio Rotterdam uit te laten kijken naar de bewuste vluchtauto, was het een kwestie van tijd. Ook de gegevens van de gebruiker werden middels een spoedaanvraag opgevraagd bij de leasemaatschappij van de auto. Dit leidde agenten naar Schiedam waar meerdere eenheden posities innamen.

Binnen een uur na het doen van de melding en nog voordat de beide verdachten thuis waren, zagen agenten de auto rijden op de Rubenslaan in Schiedam. De inzittenden werden aangehouden. in het voertuig werden goederen aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de herkomst.

Heeft u een tip voor ons?
Maak dan gebruik van onze tiplijn door een berichtje te sturen via WhatsApp naar 06-20848450. Klik hier voor meer informatie.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten