fbpx

Provincie tegen grootschalige woningbouw Krimpenerwaard

De Provincie Zuid-Holland voelt weinig voor grootschalige woningbouw in de Krimpenerwaard. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van PvdA-statenlid Leo Mudde.

Mudde stelde de vragen naar aanleiding van het besluit van de gemeente Krimpenerwaard om de lobby voor een oeververbinding tussen Krimpen en Ridderkerk te koppelen aan de bouw van duizenden extra woningen. “Die brug zal een aanzuigende werking hebben en leiden tot meer verkeer in de polder”, aldus Mudde. “Het ecologisch belang van de Krimpenerwaard komt daarmee onder druk te staan. Natuur- en milieuorganisaties hebben hierover ook hun zorgen uitgesproken.”

Voorstel
Gedeputeerde Staten laten weten dat er samen met de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel een voorstel wordt voorbereid over de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied, inclusief de bereikbaarheid. ‘In dit voorstel zullen zowel een nieuwe oeververbinding als het versterken van de bestaande Algeracorridor als opties overwogen worden. Het beleid van de provincie daarbij is niet gericht op grootschalige extra woningbouw in de Krimpenerwaard, maar alleen op bouwen voor eigen behoefte.’

Mudde wijst erop dat het huidige beleid van de provincie Zuid-Holland is gericht op het ‘zoveel mogelijk’ openhouden van de Krimpenerwaard als onderdeel van het Groene Hart. “De geplande woningbouwopgave van de 3.000 woningen – zoals aangegeven in de woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard – is om die reden nog niet goedgekeurd door de provincie. Uitgaande van alleen bouwen voor de eigen inwoners/geen groei zijn er 1.800 woningen nodig. De gemeente streeft in de woonvisie naar een bescheiden groei om vergrijzing tegen te gaan. 200 hectare extra voor woningbouw en circa 7.000 woningen zorgen ervoor dat de beleving van een polder met dorpen onder druk komt te staan. De waarde van de groene long als begrenzing van de stad wordt hierdoor ernstig aangetast.”

One thought on “Provincie tegen grootschalige woningbouw Krimpenerwaard

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten