fbpx

Gemeenteraad Krimpen neemt meerdere moties van SGP aan

SGP Krimpen aan den IJssel is zeer tevreden met een viertal aangenomen moties tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 november. De moties gaan over Right to Challenge, Bouwen in de Polder, Inzet van schaapskudde in Krimpen en Krimpen als Fair trade gemeente

Right to Challenge
Zo stemde de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel in met het initiatief van SGP en CDA om te bezien onder welke voorwaarden Krimpenaren een ‘right to challenge of right to bid’ kunnen uitoefenen. Fractievoorzitter Marco Oosterwijk: dat houdt kort gezegd in dat inwoners de gemeente kunnen ‘uitdagen’ als zij vinden dat iets anders, beter, slimmer en/of goedkoper kan. Wij hebben dit voorgesteld omdat we zo bijdragen aan bestuurlijke vernieuwing en daarmee inwoners echt serieus nemen. We zijn ervan overtuigd dat er veel dynamiek en kracht in de Krimpense samenleving zit; dan moet je er ook voor zorgen dat die de ruimte krijgt”. Het college is verzocht in de eerste helft van 2019 met een voorstel naar de raad te komen.

Schaapskudde in Krimpen
Ook werd ingestemd met een SGP-voorstel om te bezien hoe het grasbeheer in Krimpen (deels) door een schaapskudde kan worden verzorgd. Marco Oosterwijk: “dit hoeft niet meer te kosten dan machinaal maaien, kan vorm worden gegeven in samenwerking met bijvoorbeeld het Hoogheemraadschap en de GroenAlliantie, is vooral ook positief voor de biodiversiteit en is ook nog eens leuk en leerzaam”.

Bouwen in de Polder
Een meerderheid van de Krimpense raad stemde ook in met de motie van SGP, CDA en CU waarin de raad uitspreekt een eventueel volbouwen van het gebied tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel te duiden als iets prematuurs dat niet op regionaal draagvlak kan rekenen. Oosterwijk; “wij zijn bekend met de situatie dat in gemeente Krimpenerwaard na veel discussie een amendement is aangenomen voor meer spreiding van woningbouw, maar vinden het belangrijk dat ook in de raad van gemeente Krimpen aan den IJssel positie wordt bepaald. We zijn niet tegen de bouw van meer woningen, maar wel tegen een zware concentratie daarvan aan Krimpense kant. We vinden het een goede zaak dat ook de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel zich op deze manier heeft uitgesproken.

Krimpen als Fair Trade Gemeente
Het Krimpense College gaat op verzoek van de SGP ook aan de slag om te kijken hoe – samen met ondernemers, maatschappelijke instellingen en inwoners – Krimpen aan den IJssel als Fair Trade Gemeente kan worden aangemerkt. Oosterwijk: dat is dus een initiatief waarvan we hopen dat er zich veel Krimpenaren aan willen verbinden. Volgend jaar moet duidelijk worden hoe dat zou kunnen. De gemeenteraad stemde unaniem in.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten