fbpx

SGP Krimpen: “Plannen Gemeente Krimpenerwaard zijn bom in de polder”

SGP Krimpen aan den IJssel is verbijsterd over het voorstel van het college van gemeente Krimpenerwaard om het gebied tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel als 200 hectare groot
zoekgebied aan te wijzen voor de bouw van duizenden woningen. Dat om de lobby voor een brug naar Ridderkerk (zogenaamd) te versterken.

SGP-raadslid Marco Oosterwijk: “Het is onnavolgbaar dat onze buurgemeente, zonder het Krimpense College daarover correct te betrekken, zo’n ingrijpend besluit aan de Krimpenerwaardse raad voorlegt.
We hebben het vanavond direct geagendeerd in de commissie.

Gemeente Krimpenerwaard stelt dat de forse woningbouw van duizenden woningen vooral tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek moet plaatsvinden, omdat (citaat) “andere delen van de Krimpenerwaard een hogere waarde kennen uit oogpunt van cultuurhistorie of natuur/biodiversiteit”. Oosterwijk: “waar deze stellingname op is gebaseerd is mij geheel onduidelijk en daarbij komt dat dit een manier van handelen is die tussen twee buurgemeenten met gezamenlijke, grote belangen en vraagstukken nooit zo mag plaatsvinden. Zo plaats je een bom in de polder”.

Dat hiermee de groene Krimpense achtertuin eenzijdig ‘rood met woningbouw wordt ingekleurd’ is kennelijk geen argument. SGP Krimpen aan den IJssel stelt dat op geen enkele wijze door gemeente
Krimpenerwaard rekenschap wordt gegeven van de belangen van Krimpense inwoners en inwoners van Krimpen aan de Lek. De toekomstige goede bereikbaarheid van de Krimpenerwaard is met deze
grote woningbouwplannen ook niet gebaat.

Oosterwijk: “het is op zijn zachtst gezegd bijzonder dat gemeente Krimpenerwaard in haar raadsvoorstel opschrijft dat zij overleg gaan voeren met Provincie Zuid-Holland en Midden-Holland. Over directe buurman gemeente Krimpen aan den IJssel wordt met geen woord gerept”.

Op basis van de verontwaardiging van SGP Krimpen aan den IJssel heeft de Krimpense commissie het college opgeroepen direct contact op te nemen met het gemeentebestuur van gemeente Krimpenerwaard en de gemeenteraad over de uitkomsten hiervan verslag te doen, zodat hier in de gemeenteraad het gesprek over kan plaatsvinden. Deze oproep werd commissiebreed ondersteund.

One thought on “SGP Krimpen: “Plannen Gemeente Krimpenerwaard zijn bom in de polder”

  1. Te zot voor woorden! Zet je hakken in het zand gemeente Krimpen ad IJssel!!

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten