fbpx

Gemeenteraad Krimpen aan den IJssel stelt aanpassing winkeltijden voor

De gemeente Krimpen aan den IJssel is van plan alle winkeliers de vrijheid te geven om op alle zondagen hun winkel te openen tussen 10.00 en 19.00 uur. Er is geen verplichting om open te zijn.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad van zijn inzet op de hoogte gesteld in een raadsinformatiebrief. In oktober zal het college de gemeenteraad een officieel voorstel doen tot aanpassing van de winkeltijdenregeling.

“Het college van Krimpen aan den IJssel staat voor zondagsvrijheid voor alle inwoners en winkeliers”, meldt het college in een persbericht. “Dat betekent onder andere vrijheid voor winkeliers om zelf te bepalen of ze hun winkel op zon- en/of feestdagen open willen stellen en vrijheid voor inwoners om op deze dagen wel of geen boodschappen te doen.”

Het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Kleurrijk Krimpen’ geeft aanleiding tot een uitbreiding van de bestaande mogelijkheden en daarmee tot aanpassing van de huidige verordening.
Het college zegt zich te realiseren dat het voornemen tot aanpassen van de winkeltijden impact heeft en wil hierover in gesprek met inwoners en winkeliers. Dit kan tijdens een gespreksavond op maandag 1 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Raadhuis.

Aanmelden voor deze gespreksavond kan via www.krimpenaandenijssel.nl/gespreksavondzondagsvrijheid.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten