fbpx

11-jarige automobilist aangetroffen

Net na middernacht zagen de agenten op de Middenwetering een auto rijden die hortend en stotend een tweetal kruisingen over reed. Met de politieauto in de binnenspiegel zagen zij hoe de bestuurder al rijdend van plaats probeerde te wisselen met de bijrijder. Toen het voertuig eenmaal tot stilstand was gebracht stapte de bijrijder uit en zagen de agenten hoe een zeer jonge bestuurder vliegensvlug overstapte naar de stoel van de bijrijder. Maar deze truc, daar trapten de agenten natuurlijk niet in.

De bestuurder, een 11-jarige jongen uit de gemeente Ter Apel, kreeg ondanks het plegen van dit strafbare feit geen proces-verbaal. Dit omdat hij de leeftijd van 12 jaar nog niet had bereikt.

De bijrijder en tevens eigenaar van de auto kreeg wel proces-verbaal voor meerdere feiten. Zo werd hem het doen besturen van de auto ten laste gelegd, was de APK van de auto al geruime tijd (sinds 2007) verlopen en was er geen verzekering voor de auto afgesloten.

Met de moeder van de 11-jarige bestuurder is een gesprek gevoerd. Een zorgmelding zal worden opgemaakt.

 

 

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten