fbpx

Grote brandweer-oefening op IJsseldijk

Dinsdagavond vond er op de IJsseldijk met de kruising van de Burgemeester Aalberslaan een grote oefening van de brandweer en politie plaats.

Hier was een aanrijding twee personenauto‚Äôs gebeurd tussen twee personenauto’s waar vier slachtoffers in zaten, deze slachtoffers zijn door de brandweer Krimpen en Capelle aan den IJssel bevrijd. Ten tijde van het ongeval was er ook een gijzeling gaande in een aangrenzend gebouw.

Deze gijzeling hoorde ook bij de oefening, de gijzelnemer liet vanaf het dak zijn eisen horen en de hulpdiensten moesten deze situatie onder controle zien te krijgen. De gijzelnemer had het gebouw waar hij op stond fictief in brand gestoken dit met behulp van oefenrook.

Een politieagent heeft de gijzelnemer met behulp van de hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald. Met een opschaling van de hulpdiensten kwamen ook de omliggende brandweerkorpsen uit Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek om bijstand te verlenen. Ook was het grootwatertransport met dompelpomp aanwezig van de brandweer Krimpen aan den IJssel.

In totaal waren er vijf personen gegijzeld, deze zijn door de brandweer uit het pand gehaald. Nadat de gegijzelde personen uit de pand waren was de oefening ten einde en konden de brandweermannen en vrouwen de spullen weer inpakken in de brandweervoertuigen.

DSC_3765

DSC_3775

DSC_3777

DSC_3781

DSC_3783

DSC_3790

DSC_3801

DSC_3806

DSC_3810

DSC_3820

DSC_3823

DSC_3829

DSC_3833

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten